Достапни линкови

Скопје: Кривичниот совет донесе решение за притвор на струмичкиот градоначалник Зоран Заев


Кривичниот совет донесе решение да го привед струмичкиот гардоанчлник Зоран Заев, по што тој синока замина од Струмица во Скопје. Во притвор Заев треба да биде задржан во наредните 30 денови додека трае истрагата за него и неговите соработници во врска со сомневањата за злоупотреби при изградбата на трговскиот центар Глобал. Кривичниот Совет ја донесе одлуката за притвор по втората жлба која која јаното обвинителство ја достави во петокот. Заев и неговите соработници беа приведени на 17 ти јуни по што на рспитот вио Скопскиот Суд 1 кој траеше 12 час беше пуштен да се брани од Слобода Зеев пред Струмичани кои синока изарзија нзедаоволство поарди неговото приведување зијави дека верува дека ќе победи правдата и вистината ќе излезе на виделина.
XS
SM
MD
LG