Достапни линкови

Њујорк: Месечниот извештај за работата на УНМИК пред Советот за безбедност на ОН


Советот за безбедност на Обединетите Нации денеска во Њујорк ќе го разгледа редовниот три-месечен извештај за работата на УНМИК. Генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун му наложи на УНМИК да соработува со Европската Унија и да и овозможи да ја превземе опративната улога на Косово во областа на владеењето на правото.
XS
SM
MD
LG