Достапни линкови

Брисел: Денеска извештај за напредокот на Романија и Бугарија во борбата против корупцијата


Европската комисија денеска се очекува да го објави извештајот за напредокот на Романија и Бугарија во справувањето со корупцијата и организираниот криминал. Некои западни медиуми најавуваат дека на Бугарија и се заканува суспензија на стотици милиони евра, бидејќи не постигнала прогрес во оваа сфера. Бугарија и Романија во минатата година влегоа во Унијата, но беа ставени под специјален мониторинг за борбата против организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG