Достапни линкови

Вашингтон: Терористите пробуваат да влезат во САД со пасоши од ЕУ


Секретарот за внатрешна безбедност Мајкл Чертоф предупреди дека терористите се обидуваат да влезат во Соединетите Држави пасоши на земјите на Европската Унија и дека нема гаранции оти сите ке бидат откриени. Овој коментар на Чертоф доаѓа во период кога Соединетите Држави влегуваат во потенцијално ранлив период на Претседателската кампања следниот месец, изборите во Ноември и транзицијата на власта во Јануари идната година.
XS
SM
MD
LG