Достапни линкови

Њујорк: Бан Ки Мун побара рекомпонирање на улогата на УНМИК на Косово


Генералниот секретар на Обединетите нации, Бан Ки-мун побара од својот пратеник на Косово да почне со рекомпонирањето на улогата на УНМИК. Суштината е таа да почне да соработува со Европската унија, за да може да се обезбеди оперативната улога на Косово. Во образложението се вели дека генералниот секретар морал да го преземе овој чекор, затоа што Советот за безбедност не е подготвен да даде свои насоки за рекомпонирање на УНМИК.
XS
SM
MD
LG