Достапни линкови

Лондон: Стотици илјади вработени во јажните служби во Британија стапија во генерален штрајк


Стотици илјади вработени во јавните служби во Велика Британија денеска стапија во штрајк со барање за поголеми плати. Лидерите на Синдикатот најавуваат дека денеска и утре ќе штрајкуваат околу 600 илјади работници, што, според нивна оценка, ќе биде еден од најголемите штрајкови во Велика Британија од 1929-та година. Британската Влада се соочува со растечка инфлација и бара од вработените во јавниот сектор да прифатат умерено зголемување на платите.
XS
SM
MD
LG