Достапни линкови

Сребреница: Одбележување на годишнината од масакрот во Сребреница


Илјадници босански муслимани учествуваат на денешното одебележување на годишнината од масакрот во Сребреница. Пред тринаесет години силите на босанските срби убиле над осум илјади мулимани во градот кој тогаш беше под заштита на Обединетите нации. Денеска е извршен погреб и на повеќе од триста жртви кои беа откриени во масовни гробници во околината на Сребреница.
XS
SM
MD
LG