Достапни линкови

Хаг: Хашкиот трибунал го ослободи воениот командант на муслиманските сили во Сребреница


Хашкиот трибунал денеска го ослободи воениот командант на муслиманските сили во Сребреница Насер Ориќ од вината за злосторства врз србите во тој град во илјада деветстотини деведесет и втората година. Со тоа Апелациониот совет на Трибуналот ја преиначи првостепената пресуда изречена пред две години со која Ориќ беше прогласен за виновен и осуден на две години затвор.
XS
SM
MD
LG