Достапни линкови

Њујорк: Генералниот секретар на ОН повика на засилување на спогодбата за неширење нуклеарно оружје


Генералниот секретар на ОН Бан Ки Мун повика на засилување на Спогодбата за неширење на нуклеарното оружје, по повод 40- годишнината од усвојувањето на овој документ. Изразувајќи задоволство од напорите за намалување на нуклеарните арсенали што во последно време се забележани во светот, Бан сепак предупреди дека и натаму се трупаат десетици илјади парчиња нуклеарно оружје
XS
SM
MD
LG