Достапни линкови

Скопје: Собранието ќе ја продолжи седницата за државен универзитет „Гоце Делчев“


Собранието на Македонија ќе ја продолжи започнатата амандманска расправа по Предлогот за изменување и дополнување на Законот за основање на Државен универзитет „Гоце Делчев“ во Штип, во рамките на третата седница. .Законот за основање на Државен универзитет „Гоце Делчев“ во Штип, се донесува со мнозинство гласови од присутните пратеници. Собранието претходно го донесе Законот за основање Универзитет за информатички технологии во Скопје.
XS
SM
MD
LG