Достапни линкови

Скопје: Прегласување на 15 избирачки места


На 15 гласачки места во изборните единици 1 и 6 денеска по втор пат се одржува прегласување од предвремените парламентарни избори. На три избирачки места се прегласува по одлука на Врховниот суд, а на 12 по одлука на Државната Изборна Комисија. Според податоците право на глас имаат околу 14,500 грагани. Во првата изборна единица се преглаува во Сарај, а во шестата во Брвеница, Желино и Тетово. Избирачките места се отворени од 7 до 19 часот.
XS
SM
MD
LG