Достапни линкови

Талин: Европска министерска конференција за здравствени системи


Денеска во Талин, Естонија започнува Европската министерска конференција за здравствени системи. На собирот се очекува присуство на околу 600 учесници, меѓу кои и министрите за здравство и финансии од 53 земји - членки на Светската здравствена организација од Европа, меѓународни експерти за здравствени системи, како и набљудувачи и претставници на меѓународните невладини организации и медиуми. Учествува и делегација од македонското министерството за здравство предводена од министерот Имер Селмани.
XS
SM
MD
LG