Достапни линкови

Вашингтон: Американските градоначалници повикуваат на користење вода за пиење од водоводите


Градоначалниците на американските градови усвоија резолуција со која повикуваат на исфрлање од употреба на водата во пластични шишиња и користење на водата од јавните водоводи. Ваквиот апел доаѓа откако е утврдено дека водата од јавните водоводи е поквалитетна, а пластичните шишиња стануваат се поголем проблем во депониите.
XS
SM
MD
LG