Достапни линкови

Вашингтон: Критики од Фридом Хаус за Русија, Казакстан и Азербејџан


Фридом Хаус ги критикуваше Русија, Казахстан и Азербејџан за пад на демократските вредности. Во извештајот се наведува дека во овие три богати со нафта и гас држави се кршат личните слободи и цивилното општество. Во Русија под Путин, според Фридом Хаус, се екпериментирало со авторитарен капитализам со манипулација на новинарството и судството.
XS
SM
MD
LG