Достапни линкови

Њујорк: Состанок на Советот за безбедност на ОН за Косово


Денеска во Њу Јорк ке се одржи состанок на Советот за Безбедност на Обединетите Нации.На овој состанок ке се раззговара за иднината на мисиите на Обединетите Нации во Косово(УНМНИК)по стапувањето на сила на косовскиот устав.Во последниот извештај на генералниот секретар Бан Ки-мун најави трансформирање на УНМИК со што поголема одговорност ќе превземе мисијата на европската унија ЕУЛЕКС
XS
SM
MD
LG