Достапни линкови

Вашингтон: Бугарскиот премиер Сергеј Станишев на средба со Буш


Бугарскиот премиер Сергеј Станишев денеска во Вашингтон ќе се сретне со американскиот претседател Џорџ Буш. Инаку вчера Бугарија и Сад потпишаа Програма за безвизно патување. Документот е чекор за укинување на визите за буграските граѓани кои патуваат во САД и предвидуваат засилени двострани мерки за безбедност за меѓународните патувања. Договорот предвидува четири основни параметри, кои претставуваат предуслови за идниот договор за укинување на визниот режим.
XS
SM
MD
LG