Достапни линкови

Анкара: Шест нови зони за безбедност во југоисточниот дел на земјата


Генералштабот на Турската армија најави дека ќе формира шест нови зони за безбедност во југоисточниот дел од земјата за борба со милитантите на Курдската работничка партија. Новите безбедносни мерки, со кои се забранува пристап на цивилните лица до тие зони, ќе бидат во сила од дванаесетти јуни до дванаесети септември, а Армијата ќе биде овластена да пука по секој што не ги почитува наредбите.
XS
SM
MD
LG