Достапни линкови

Кабул: Повеќе од 120 илјади бегалци годинава се вратиле во Авганистан


Повеќе од 120 илјади бегалци ова година се вратиле во Авганистан со помош на УНХЦР велат од Обединетите нации. Но портпаролот на УНХЦР Мохамад Надир Фархад предупреди дека можностите на Авганистан да ги прима бегалците се ограничени, поради тековните конфликти и економските проблеми на зеемјата. Од 2002 година УНХЦР успеа да им помогне на повеке од четири милиони авганистанци да се вратат во своите домови, но сеуште е голем бројот кој останале во Пакистан и Иран.
XS
SM
MD
LG