Достапни линкови

Вашингтон: 115 припадници на американската војска извршиле самоубиство


Американската армија соопшти дека во изминатата година, 115 нејзини војници извршиле самоубиство, што е рекорден број. Над 25 насто од самоубиствата ги извршиле војници кои служеле во Ирак, поради постојаната изложеност на стрес. Сепак, официјални претставници истакнуваат дека процентот на самоубиствата во армијата е помал во однос на оние кај обичните луѓе.
XS
SM
MD
LG