Достапни линкови

Париз: Путин повика на брзо завршување на разговорите за партнерски договор меѓу ЕУ и Русија


Рускиот премиер Владимир Путин повика на брзо завршување на разговорите околу новиот договор за партнерство со Европската Унија. Путин, кој е во посета на Франција, го упатиол повикот по разговорот со францускиот премиер Франсоа Филон. Во понеделникот, министрите за надворепни работи на Европаката Унија се согласија да потпишат нов договотр за партнерство дсо Русија, но официјална Москва стравува дека конечните разговори околу догпворот би можеле да бидат прекинати.
XS
SM
MD
LG