Достапни линкови

Брисел: ЕУ изразува надеж за формирање на европска влада во Србија


Советот на министри за надворешни работи на ЕУ на состанокот во Брисел изрази надеж дека во Србија наскоро ќе биде формирана ,,нова влада со јасна европска агенда,,. Во рамките на Советот е порачано дека Србија ќе биде во можност да напредува на патот на евроинтеграциите, вклучително и добивање на кандидатски статус, откако ќе бидат исполнети неопходните услови.
XS
SM
MD
LG