Достапни линкови

Кобе: Состанок на министрите за екологија во групата Г 8


Министрите за заштита на животната средина од групата 8 индустриски најразвиени земји во светот и претставници на земјите кои се најголеми загадувачи, одржуваат состанок во јапонскиот град Кобе. Главна тема се начините за намалување на емисијата на штетни гасови и спасувањето на растителните и животинските видови од изумирање. Овој состанок е всушност подготовка на самитот на Ге 8, кој е закажан за јули.
XS
SM
MD
LG