Достапни линкови

Приштина: Мисијата на ЕУ нема да биде распоредена на Косово до средината на јуни


Раководителот на мисијата на Европската Унија на Косово соопшти дека оваа мисија нема да биде распоредена до средината на јуни како што се очекуваше. Ив де Кермабон не образложи зошто освебн дека станува збор за политички и за технички причини. Распоредувањето ќе се направи и покрај противењето на Русија според која мисијата на Европската Унија на Косово би била нелегална затоа што не е потврдена од Советот за безбедност на ООН.
XS
SM
MD
LG