Достапни линкови

Киев: Годишно собрание на Европската банка за обнова и развој


Денеска во Киев се одржува годишното собрание на европската банка за обнова и развој. На собранието се очекува да биде избран нов директор, да се разгледа досегашната работа и да се усвои извештајот за буџетот за оваа година. Планирано е одржување и на неколку тематски дискусии за напредокот во земјоделтвото, стопанството и инфраструктурата. На собранието присуствува и македонксиот министер за финансии Трајко Славески.
XS
SM
MD
LG