Достапни линкови

Приштина: Мисијата Еулекс ќе почне да функционира на 15 јуни


Меѓународниот цивилен претставник на Косово, Питер Фејт, изјави дека мисијата Еулекс ќе почне да функционира на 15 јуни, со стапивањето на сила на косовскиот Устав.Фејт потсети дека е во тек расправа за модалитетите на воспоставувањето на Мисијата на ЕУ на целата територија на Косово.
XS
SM
MD
LG