Достапни линкови

Брисел: ЕУ ја поздрави победата на проевропските сили на изборите во Србија


Европската Унија во првичното реагирање за резултатите од парламенатрните избори во Србија ја поздрави победата на проевропските сили и изарази надеж дека бргу ќе биде формирана наоваат влада со јасна европска прогарма. Во соопштението на претствништвото на ЕУ во Брисел се нагалсува дека дека тоа со исполнувањето на условите тоа ќе и овозможи на Србија да напредува на потот кон Унијата.
XS
SM
MD
LG