Достапни линкови

Прага: Посета на генералниот секретар на НАТО Јап Де Хоп Схефер


Генералниот секретар на НАТО Јаап Де Хоп Схефер денеска ке пристигне во Прага каде ке разговара со чешките лидери за предлогот на Соединетите Американски Држави за поставување на антиракетен штит во Чешка и Полска.Се очекува Схефер да го донесе заклучокот на интернационалната конференција фокусирана на темата:Противракетна заштита по средбата на НАТО - европски и американски перспективи.На ова конференција се очекува и присуство на американскиот заменик државен секретар Џон Руд.
XS
SM
MD
LG