Достапни линкови

Скопје: 105 години од смртта на Гоце Делчев


Денеска се навршуваат сто и пет години од загинувањето на идеологот на македонската револуционерна борба Гоце Делчев. На неговиот гроб во црквата Свети Спас се организра панахида а цвеке положуваат преставници на владата и на грагански здруженија. Во Собранието пак ќе биде врачена наградата „Гоце Делчев“ - државно признание за значајни остварувања во областа на науката.
XS
SM
MD
LG