Достапни линкови

Скопје: Посета на висока воена делегација на вооружените сили на Канада


Висока воена делегација на вооружените сили на Канада, предводена од началникот на Генералштабот генерал Рик Хилиер од денеска до 29 април престојува во прва официјална посета на Армијата на Македонија.Генералот Хилиер на средбите во АРМ ќе биде запознаат со реформите во одбраната, анализата по Самитот на НАТО во Букурешт, како и со новата формациска поставеност на АРМ и учеството во меѓународните мисии. Во понеделник тој треба да биде примен од министерот за одбрана Лазар Еленовски.
XS
SM
MD
LG