Достапни линкови

Брисел: Заврши првиот круг од претпристапните преговори на Албанија со НАТО


Во Брисел заврши првиот круг од прет пристапните преговори на Албанија со НАТО по добивањето покана на самитот во Букурешт, соопшти на Кабинетот на албанскиот премиер Сали Бериша. Биле разгледувани прашања од областа на политиката и одбраната, а
следниот круг ќе биде одржанна 9 мај на кој свете страни ќе постават акцент на прашања за безбедноста, економијата и политика на човечки ресурси.
XS
SM
MD
LG