Достапни линкови

Лондон: Климатските промени би можеле да имаат сериозни последици врз безбедноста


Климатските промени би можеле да имаат сериозни последици за безбедноста доколку не се контролираат, соопшти британскиот одбранбен истражувачки центар. Во извештајот на овој институт се наведува дека реакцијата на британската влада е спора и неадекватна. Притоа се предупредува државата да изработи одбранбена стратегија со цел да се подготви на најлошиот развој на настаните поврзан со климатските преомени.
XS
SM
MD
LG