Достапни линкови

Дарфур: Петгодишниот конфликт во Дарфур се влошува, оценка на ОН


Претставници на Обединетите нации оценија дека петгодишниот конфликт во Дарфур се влошува и оти во досегашните борби загинале околу триста илјади луѓе. За влошување на ситуацијата придонесува и фактот што се уште не се распоредени предвидените нови дваесет и шест илјади мировници.
XS
SM
MD
LG