Достапни линкови

Њујорк: Продолжена мисијата на ОН за надгледување на примирјето меѓу Грузија и Абхазија


Советот за безбедност на Обединетите нации и го продолжи мандатот на мисијата која го надгледува примирјето меѓу Грузија и Абхазија, регион кој се обидува да се отцепи од таа земја. Американскиот амбасадор во Обединетите нации Залмај Кализад побара од Русија да не го нарушува територијалниот интегритет на Грузија.
XS
SM
MD
LG