Достапни линкови

Софија: Конференција на претседателите од земјите членки на Процесот за соработка на ЈИЕ


Денеска започнува седмата конференција на претседателите на парламентите,членови на Процесот за соработка во југоисточна европа која ке се одржи во Софија.Конференцијата ке ја отвори претседателот на бугарскиот парламент Георгиј Пирински,бугарскиот премиер Сергеј Станишев и потпретседателот на Бугарија Ангел Марин.На ова конференција се очекува да се потпише Меморандум за меѓупарламентарна соработка на земјите од Југоисточна европа.
XS
SM
MD
LG