Достапни линкови

Зимбабве: Врховниот суд треба да ги објави резултатите од изборите во Зимбабве


По барање на лидерите од јужноафриканските земји Врховниот суд треба да ги објави резултатите од неодамнешните претседателски и парламентарни избори во Зимбабве.Лидерите на Четиринаесете нации на јужно африканските заедници за разој на двете партии им порачаа да ги прифатат објавените резултати.Имено,изборите кои се одржаа на 29 Март годинава,опозициската партија за Демократски промени изјави дека нивниот лидер Морган Цвангираи ги добил најголемиот број на гласови.
XS
SM
MD
LG