Достапни линкови

Багдад: Значаен напредок за ирачката безбедност, оценка на командантот на американските сили


Командантот на американските сили во Ирак Дејвид Петреус во сенатскиот Одбор за вооружени сили оцени дека кога станува збор за ирачката безбедност бил постигнат значаен, но нееднаков извесно време да биде одложено повлекување на американските војници од Ирак, најавено за јули годинава. Американските медиуми пренесуваат дека се очекува претседателот Буш да ги прифати препораките од Петреус. Во моментов во Ирак има околу сто и шеесет илјади американски војници.
XS
SM
MD
LG