Достапни линкови

Њујорк: Мисијата на ОН на Косово треба да остане и по 15 јуни


Мисијата на Обединетите нации на Косово треба да остане и по петнаестти јуни, согласно резолуцијата дванаесет четириест и четири на Советот за безбедност, изјави генералниот секретар на Светската организација Бан Ки мун. Претходно медиумите во Косово соопштија дека мисијата ќе била повлечена до петнаесетти јуни, кога треба да стапат во сила новите косовски институции.
XS
SM
MD
LG