Достапни линкови

Венецуела: Хуго Чавез нареди национализација на сите цементни компании


Претседателот на Вензецуела Хуго Чавез нареди национализација на сите цементни компании во земјата нарекувајки ја стратегиска индустрија. Тој ги обвини приватните компаниите дека извезуваат наместо да и помогнат на Венецуела која се соочува со недостиг на домови за живеење. Поголемиот дел од пазарот за цемент е контролиран од Мексиканскиот Цемекс, а големи компании имаат французите и швајцарците.
XS
SM
MD
LG