Достапни линкови

Приштина: Одобрен текстот за првиот устав на Косово


Шефот на цивилната мисија на Европската унија во Косово Питер Феит го одобрил текстот за првиот устав на Косово, јавуваат агенциите, додавајќи дека Феит оценил оти документот ги заштитува правата на малцинствата кои живеат на Косово, вклучувајќи ги и Србите. Уставот сега треба формално да биде прифатен и усвоен од парламентот на Косово, а да стапи во сила во половината на јуни годинава, за кога е предвидено, владата да го преземе управувањето со земјата од мисијата на Обединетите нации.
XS
SM
MD
LG