Достапни линкови

Кипар: Висока делегација на ОН на Кипар да бара решение за грчко – турскиот спор


Генералниот секретар на Обединетите Нации Банки Мун ќе испрати висока политичка делегација на Кипар.Овие преставници,ке бараат решение за долгогодишниот спор помеѓу грчкото и турското население кои живеат на тој остров.Со тимот кој ке преговара,ке раководи генералниот подсекретар на Обединетите Нации Лин Пескоа.
XS
SM
MD
LG