Достапни линкови

Пекинг: Ху Џинтао повторно избран за претседател


Кинескиот парламент денеска повторно го избра Ху Џинтао за претседател на државата, со што тој добии уште еден петгодишен мандат. Ху Џинтао остана и на чело на кинеската Централна воена комисија, тело кое ги надгледува вооружените сили. Националниот народен Конгрес за потпретседател го наименува Сиа Џиннпинг, за кого се смета дека е можен наследник на Џинтао.
XS
SM
MD
LG