Достапни линкови

Љубљана: Западен Балкан при влезот во ЕУ да не им го попречува влезот на другите балкански земји


Шефот на словенечката дипломатија Димитриј Рупел изјави дека земјите од Западен Балкан, при влезот во ЕУ, би морале да потпишат посебен договор со кој би се обврзале дека нема на другите балкански држави да им го попречуваат зачленувањето во Унијата. Рупел истакна дека ЕУ е единствената алтернатива за Западниот Балкан.
XS
SM
MD
LG