Достапни линкови

Софија: Процесот за соработка на ЈИЕ ќе оддржи форум за безбедноста во регионот


Во организација на Процесот за соработка во Југоисточна Европа денеска во Софија ќе се одржи форум посветен на безбедносните аспекти на регионот. На форумот под наслов „Одбрамбената политика за безбедност, соработка и развој во Југоисточна Европа“, се очекува учество на претставници на министерствата за одбрана на земјите опфатени со Процесот за соработка во Југоисточна Европа, но и на НАТО и ЕУ.
XS
SM
MD
LG