Достапни линкови

Мадрид: Парламентарни избори во Шпанија, се очекива триумф на владеачките Социјалисти


Во Шпанија се одржуваат парламентарни избори. Истражувањата на јавното мислење сугерираат дека владеачката Социјалистичка партија на премиерот Хозе Луис Ридругез Запатери ке триумфира наспроти конзеравтивната Популарна Партија на Мариано рајоу. До изборите доага по два дена откако поранешен социјалистички пратеник беше убиен во шпанскот баскиски регион, за што беше обвинета баскиската сепаратистичка група ЕТА.
XS
SM
MD
LG