Достапни линкови

Скопје: Владата во светските весници информира за постигнувањата на Македонија за членство во НАТО


Македонскта влада денеска и утре во некои од најтиражните весници во западните земји ке објави огласи за постигнувањата на земјава во однос на рефомите потребни за членство во алијаснта соопшти синока владиниот портпарол Ивица Боцевски.Ова е дел од владината кампања кој е проселден со дипломатска офанзива за промовирање на кандидатурата за члентсво во алијанста. Боцесвки додаде дека како дел од оваа кампања ќе биде посочено и дека нашето уставно име Република Македонија не претставува проблем за зачленување во алијанста.
XS
SM
MD
LG