Достапни линкови

Љубљана: Словенија и Исланд го признаа Косово


Словенија, која во моментот председава со Европската унија, синока ја призна независноста на Косово. Таа е 15-та од вкупно 27 земји-членки на Унијата кои ја призна независноста на Косово, а прва држава од поранешна СФРЈ. Во текот на вчерашниот ден незавинсота ја призна и Исланд.
XS
SM
MD
LG