Достапни линкови

Виена: Формирање на меѓународна управна група за Косово


Денеска во Виена ке биде формирана Меѓународна управна група за Косово која ке го надгледува спроведувањето на планот на Марти Ахтисари. Ова тело ќе брои петнаесет членови,а со неа ке раководи високиот преставник на Европската Унија за Косово, Питер Фејт. Меѓународна управна група за Косово ке преставува највисок меѓународен авторитет кој ке се занимава со реализација на планот на Ахтисари.
XS
SM
MD
LG