Достапни линкови

Бенин: Започна турнејата на Џорџ Буш низ земјите на Африка


Американскиот претседател Џорџ Буш, со посетата на Бенин, ја започна турнејата низ земјите на Африка. Буш изјави дека државниот секретар Кондолиза Рајс во понеделник во Кенија ќе побара прекин на ансилствата и поделба на власта. Покрај регионалните политички проблеми, во фокусот на турнејата на Буш се и борбата против Сидата, маларијата и сиромаштијата. Од Бенин, Буш ќе замине за Танзанија, а потоа и во Руанда, Гана и Либерија.
XS
SM
MD
LG