Достапни линкови

Свет: Успешно заменет резервоарот со азот на меѓународната вселенска станица


Двајцата астронаути го завршија престојот на меѓународната вселенска станица, заменувајѓи го резервоарот со азот. Двајцата астронаути , вклучувајќи го и германецот Ханс Шлегел кој се разболе во саботата веднаш по пристигнуцвањето на шатлот Атлантис на вселенската станица. Тимот на Атлантис се обидува да помогне во инсталирањето на европската лабораторија, наречена Колумбус, којашто тие ја носат од земјата. Ова е прва европска постојана веселенска лабораторија.
XS
SM
MD
LG