Достапни линкови

Њујорк: Вонредна седница на Советот за безбедност на ОН за Косово


Советот за безбедност на ООН на барање на Русија и на Србија, демнеска ќе одржи вонредна седница посветена на Косово. На седницата која ќе биде затворена за јавноста, ќе учествува и српскиот министер за надворешни работи, Вук Јеремиќ кој ќе го пренесе српското противење на евентуалното прогласување на независноста на Косово. Јеремиќ ќе предупреди дека прогласувањето на независноста, без согласностна Србија би претставувало кршење на меѓународното правио, Резолуцијата 1244 и Уставот на Србија, а последиците би биле дестабилизација на целиот регион.
XS
SM
MD
LG